Met Burgers Zoo op Safari ( 2 )

G:201120110200 Burgers ZooTekeningen20110200-BK-01 Burgers ZVervolg van de nieuwsbrief van Burgers Zoo over de voortgang van het kunstwerk voor de entree van het dierenpark .

In december 2011 presenteren de SpaceCowboy’s Albert en Paul hun schetsontwerp op het kantoor van BurgersZoo in Arnhem. Daar aan vooraf gingen weken van onderzoek, brainstormsessies en schetsen. Natuurlijk kennen de SpaceCowboy’s BurgersZoo al wel, maar een bezoek onder begeleiding van bioloog Tom de Jongh maakt veel bijzondere dingen duidelijk. In dezelfde periode komt Veenenbos en Bosch Landschapsarchitecten met een eerste ontwerp voor de herinrichting van het voorplein en de parkeerplaatsen. Beide plannen sluiten naadloos op elkaar.

Tijdens de presentatie ligt al gauw de grote vergadertafel vol met grote prints, waarin met tekst , schetsen en fotomontages het voorstel vanuit verschillende standpunten duidelijk wordt. Als sluitstuk vult de tafel zich met een in gips uitgewerkt schetsmodel van één onderdeel van het kunstvoorstel.

In een paar ongedwongen sessies maakt zo het hele managementteam kennis met het voorstel.  Het is een helder voorstel, waarmee na Burgers Bush, Burgers Desert en Burgers Ocean die lijn als vanzelfsprekend wordt voortgezet met Burgers ……… !

Het is in essentie een eenvoudig idee, maar in zijn uitvoering verrassend, bijzonder en monumentaal. Het is juist door z’n eenvoud dat het vanzelfsprekend en ontspannen de kern raakt waar het bij BurgersZoo om draait.

Het is Alex van Hooff die aan het eind van de bijeenkomst dan ook resoluut zegt;  ‘ Dit gaan we doen!’

No Comments

Leave a Reply