Yesssss she’s back……..

En of ze terug is. En dan dan wel in groot formaat, Top Dog op de Waalkade van Nijmegen, de Waterwolf, maar niet alleen……… In toom gehouden door haar jonge vriend de Aquanaut, die zich ook al heeft voorbereid op het wassende water, want de kans om daar een natte flipper op te lopen is vrij reel.

Maar om toch maar bij het begin te beginnen. Vorig jaar februari zijn we gevraagd door de gemeente Nijmegen na te denken over een beeldbepalend kunstwerk voor de vernieuwde Waalkade, sluitstuk van het ‘Ruimte voor de Rivier’ project, wat net als in onze woonplaats Deventer heeft geleid tot een stevige ingreep in het rivierenlandschap met als doel een droog Nederland en als bijvangst de ontwikkeling van nieuwe natuur.

Ja zo’n ontwerp is dus een hele bevalling met alle gedoe wat erbij komt kijken om de conceptie tot een goed einde te brengen. Bijgestaan door flink wat verloskundigen heeft het ontwerp in de Kraamkliniek van het Besiendershuis in Nijmegen het licht mogen zien. De doktoren hebben er nog wat aan gesleuteld, maar uiteindelijk is de boreling goedgekeurd en in volledige gezondheid op de wereld gezet. Halverwege februari is de geboorteakte geformaliseerd en zijn alle puntjes auf der I gesetzt en de spelfauten meermaals gedubbelcheckt en mag de Wolf en haar Aquanaut nu voor het eerst buiten spelen, dus voila….

Hieronder de PDF met het ontwerp en komende maanden zijn we met onze partners, Besiendershuis, gemeente Nijmegen, Horeca Waalkade nog wel even bezig om een mooie side show op te zetten waarin natuur, cultuur en bier aan elkaar geknoopt gaan worden. Maar daarover later meer….

 

En de vrienden van TV Gelderland hebben nog een mooi item gedraaid van de eerste stapjes…

No Comments

Leave a Reply