Fabulous Forest………………….( 01 )

Na een stevige duurloop door Zeist vanaf begin 2016, dwars door het Kerkebosch, met hier en daar een verdwaalde beer tussen de nieuwbouw, kunnen we nu dan toch laten zien wat we bedacht hebben voor de nieuwe wijk in Zeist, Kerkebosch. Er was naar aanleiding van onze presentatie van het ontwerp een maand geleden al een publicatie gekomen in arcitectuur.nl maar dat was natuurlijk een halfbakken prematuurtje, dus bij deze het complete verhaal geüpdatet en het geheel verpakt in een mooi jasje.

Ja heel fijn, maar waar gaat het over…? Het Kerkebosch is een nieuwbouw wijk geplant in een bestaand bos, dat bos is nog steeds aanwezig en geeft het gebied een comfortabel, groen, natuurlijk gevoel. Alsof je al 30 jaar in het bos woont, plus bevindt het zich in de grenszone tussen Utrechts Heuvelrug en de verstedelijking van Zeist. In de wijk is een campus gevormd, met een diversiteit aan scholen en organisaties, verbonden door een loper ( fiets/wandelpad ) Hoewel prachtig ingericht, met robuust en flink gestyled buitenmeubilair, verdienen de verschillende locaties wel degelijk een dosis onderscheidend vermogen.

Goed, that’s where we come in…We hebben voor de Campus op basis van het idee totempalen een serie plaatsbepalers ontworpen, die zich door vorm en kleur uit de achtergrond springen en je vertellen waar je bent… Ja hier bij het Hert, of hierooo bij de vlieg.. Handig, zeker als je begrijpt dat er straks honderden / duizenden kinderen met ouders onderweg zijn en aan de hand van de lokale totem nu precies kunnen vertellen waar ze op je wachten. Of pap ik ben verdwaald, maar sta hier bij een kikker, zo’n oranje, haal je me op…?

Dus dat.. Goed binnenkort meer over de rest

No Comments

Leave a Reply