2003 Small Scale Events

Small Scale Events

Geen ruige kust met fjorden en kliffen, geen diepe ravijnen en besneeuwde bergtoppen, geen eindeloze bossen met snel stromende rivieren, niets van dit alles. In dit land heeft alles zijn eigen schaal; slootjes en vaarten, weilanden en wegen, strookjes bos met dorpen en steden. Alles verdeelt en verkaveld, netjes geregeld en uiterstiiii kompact in elkaar geschoven.

Het is maatwerk zo zorgvuldig als dit land geconstrueerd lijkt. Er zijn zoveel kleine rimpels ontstaan in dit land, zo intensief als het door mensen is gebruikt. Niet spectaculair, maar wel intens.

Small scale events is als een ode aan ons landschap. Waar we misschien zonder het te beseffen zo mee vergroeid zijn, dat we vergeten er naar te kijken en het in ons op te nemen.

Oorspronkelijk is Small Scale Events gemaakt voor de tentoonstelling in 2003 in Bouchout(BE) Uiteindelijk heeft het beeld op een aantal locaties gestaan tijdelijk en vanaf 2007 staat het permanent aan de Zutphense weg voor het gebouw van Sallcon in Deventer. Ook hier hebben we zelf model gestaan voor het beeld, met de bedoeling in ieder geval een stuk verder te reiken dan we alleen zouden kunnen.