2002 Feindspotting

Feindspotting

Rug aan rug staan twee lange mannen als wachters in de verte te turen.

Zij bestaan enkel uit een broos en licht door schijnend omhulsel. Hun lichaam wordt gevormd door harnasachtige segmenten, transparante paneeltjes die met kleine touwtjes bijeen worden gehouden. Hun hoofden zijn als helmen, de oogkassen steken als kijkers ver vooruit.

Het is als kijk je naar een pantser, maar net zo goed zou het van suikergoed gemaakt kunnen zijn.

Hun houding is alert en waakzaam, zo duidelijk weerbaar stellen zij zich op. Tegelijk zoeken zij duidelijke steun en vertrouwen bij elkaar, zij kunnen er niet alleen voor staan. Een beetje onbeholpen met hun lichaam dubben zij over hun eigen kracht of kwetsbaarheid.

Feindspotting is gemaakt in 2002 en was een van de eerste gezamenlijke werken van de Spacecowboys. Feindspotting laat 2 figuren zien, met de rug tegen elkaar, uitkijkend naar een mogelijke vijand, maar hierdoor ook een maximaal zichtveld creĆ«rend. Het werk is nog steeds in eigendom van de Albert en Paul en heeft de afgelopen jaren flink gereisd. Gemaakt in Deventer, heeft het beeld op flink wat binnen en buiten exposities gestaan, van een verblijf in Boechout, Hengelo, Lochem, Nijmegen, Assen tot IJmuiden, is het beeld nu een van de vaste gasten in het Hotel ‘ Huis van Deventer’.

 • Project

  2002 Feindspotting

 • Afmetingen / materialisering

  hoogte 2,25m x breedte 1.00m materialen translucent polyester

 • Exposities

  2002 Brinkheart Hengelo 2003 Back Yard Tales, Bouchout 2007 Exhibition AIR, Lochem 2007 Kunstfietsroute, Okkenbroek 2009 Gouverneurspark, Assen 2013 Duo-Denken, Anningahof 2014 Kunstnacht, Nijmegen 2019.... Hotel ' Huis van Deventer'

 • Website
  https://hotelinhethuisvandeventer.nl/