2003 Your every day Paradise

Your every day Paradise

In het zicht van de keukendeur, op de binnenplaats of net achter een schuurtje; in the backyard begint de wereld. Die plek is de opening van waar uit de wereld langzaam ontdekt en veroverd wordt. Daar ontstaan momenten waarin de ware held de weg wijst. En al is die weg in werkelijkheid meer een zoektocht; in de film, de kunsten, maar juist in het spel kunnen wij ware helden zijn die de weg weten.

Met ‘Your Every Day Paradise’zijn we terug in die backyard; terug op het pad achterom, tussen de fietsenhokken, onder de bomen of liggend in het warme hoge gras. Zo net buiten de wereld, aan het begin van iets wat nog helemaal ingevuld kan worden.

Met die intentie en wetend dat een ware held de weg wijst, dromen en construeren wij niet alleen onze beelden, maar bouwen we ons een plek in de wereld.

Met het eigen lichaam als model en uitgangspunt worden de beelden gevormd. en worden we onderdeel, en wie droomt daar niet van, spelers in die mythische wereld.

Bij het modelleren van de beelden is die eigen lichaamsvorm zeker aan verandering onderhevig. Er is sprake van manipulatie, delen worden oversized weer gegeven en geïdealiseerd, maar altijd blijven er persoonlijke kenmerken `aanwezig en herkenbaar.

Hoe imposant en aanwezig de heldenfiguren ook willen zijn, er blijft onmiskenbaar een mate van menselijke onhandigheid of lulligheid het beeld bepalen. Het materiaal gebruik en de wijze van construeren geeft de beelden een robuust, ruig en doorleefd uiterlijk. Tegelijkertijd is de onschuld en naïeve uitstraling, spelfiguren eigen, niet verdwenen.

Het beeld ontkracht hiermee de heroïek van het heldendom. Het is niet alleen de held in ons die de weg wijst.

De helden van Dedden en Keizer hebben onmiskenbaar mythologische proporties, maar met een typische eigenheid blijven ze dichter bij mensen dan bij goden. In de beelden is het dan ook vooral de menselijke

Your every day Paradise is gemaakt in 2003 voor de buitententoonstelling in Boechout(BE) Zoals ook bij Feindspotting hebben we hier gebruik gemaakt van onze eigen lichamen en die vervormd en gemodelleerd naar deze slak-achtige Blobs. Tegenover elkaar als een soort van trage centaurs.

  • Project

    2003 Your every day Paradise

  • Afmetingen / materialisering

    afmetingen 7.00m x 2.50m x 2.00m Materialen polyester

  • Exposities

    2003 Back Yard Tales, Boechout 2007 Beelden aan zee, Noordwijk a zee