2020 Waterwolf en Aquanaut

2020 Waterwolf en Aquanaut

Omdat er ook gewerkt moet worden, bij deze het persbericht van de gemeente Nijmegen voor de presentatie van het plan…..

De wolf is terug! De Waterwolf blikvanger op de Waalkade

Meters hoog, kind en wolf, op een prominente plek op de nieuwe groene  Waalkade. Het kunstwerk De Waterwolf van kunstenaarsduo Spacecowboys  wordt een plek van ontmoeting en een vrijplaats om te spelen en selfies te maken. Het ontwerp is nu klaar. Eind van het jaar is de wolf niet alleen terug in Nederland maar ook in Nijmegen.

De wolf verwijst speels naar de Romeinse oorsprong van de oudste stad van Nederland. Zo heeft hij  een lauwerkrans om de nek. Tegelijk linkt de wolf naar de natuur en natuurbeheer.  Nijmegen heeft veel nieuwe natuur gecreëerd langs de rand van de stad en deze toegankelijk gemaakt. Denk aan het eiland in de Waal en de brug naar de Stadswaard en de Ooijpolder. Het beeld stelt een wolvenpup met kind voor. Het hint onder andere naar een waterwolf die happen uit het land neemt. Water is altijd gevaarlijk. Tegelijk bevat het speelgoedelementen, te zien in de constructie. Het kind met de flippers en het open vizier dat uitkijkt over de Waal symboliseert ook de band met het water.

Wolvenbier?

Het bronzen kunstwerk komt op de nieuwe Waalkade , ter hoogte van het Besiendershuis. Het beeld is door zijn formaat en krachtige uitstraling een logische plek om op te nemen in de wandelroutes door Nijmegen. Organisaties op de Waalkade als de horecaondernemers, het Besiendershuis en centrum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei zijn al betrokken bij het kunstwerk. De horeca  op de Waalkade onderzoekt of ze het beeldmerk gaan gebruiken en wellicht speciaal ‘wolvenbier’ gaan schenken. Brouwerij Oersoep is geïnteresseerd in het brouwen daarvan. Ook  zijn betrokkenen enthousiast over het idee om een deel van de opbrengst van het wolvenbier in natuurprojecten te investeren.

 • Project

  2020 Waterwolf en Aquanaut

 • Opdrachtgever

  Gemeente Nijmegen

 • Afmetingen / materialisering

  afmetingen Hoogte 3.50m x 4.00m

 • Posts
  Waalkade