2018 In het Huis van Deventer

2018 In het Huis van Deventer

Ontwerp en uitvoering voor Hotel ‘ In het Huis van Deventer’ i.s.m. Studio Groen & Schild, exploitanten Rob te Wierik & Andrea Bergs en Ivo

Een prachtig plein midden in Deventer. In een monumentaal oud herenhuis hebben we een prachtig hotel gemaakt. Op deze plek ging vroeger Erasmus naar school (ja, die van die brug). Hij studeerde grieks en latijn.  Maar jij mag gewoon heerlijk overnachten bij ons.

Bijzonder

In ons hotel is niets standaard. We halen onze stad binnen samen met interieurarchitect Ellen Schild van Studio Groen+Schild en het kunstenaarsduo Albert Deddenen Paul Keizer, bekend onder de naam Spacecowboys. Daarom zijn al onze city lofts uniek en eigen zodat je direct voelt dat je niet ‘lost in translation’ bent in het zoveelste hotel aan dat anonieme plein, of langs die onpersoonlijke snelweg. Nee, jij mag overnachten in Deventer!

Unieke ruimtes

Overal klinkt Deventer door. Wat denk je van een kamer met een reuze versie van de Auronde, het succesbed van het Deventer bedrijf Auping. Of een Cabin in the woods, je volledige badkamer uitgevoerd in het groen alsof de stadstuin je kamer is binnengekropen. Of een enorme golvende boekenkast als wand die je laat zien dat Deventer door letters, drukwerk en boeken als sinds de 15e eeuw gevormd is. Je kunt er niet omheen en zo halen we de grootste boekenmarkt van Europa, die jaarlijks in Deventer plaats vindt, in huis. Bij ons kies je een eigen unieke kamer.

Je overnacht in een hotel dat alleen maar in Deventer en alleen maar op deze plek aan het Grote Kerkhof kan staan: Hotel In het huis van Deventer.Dat vinden de mensen van het Deventer bedrijf Auping ook. Daarom slaap je bij ons in een Auping Auronde. Niet uit 1973 toen dit bed voor het eerst op de markt kwam maar uit 2018. Want ontwerper Frans de la Haye heeft het ontwerp vernieuwd en de eerste bedden van dit ontwerp zijn voor ons hotel.

Het Hotel

Ons hotel heeft zeven city-lofts, ruime hotelkamers om te overnachten met 2 tot 6 personen. Je kunt ook met maximaal 10 personen een hele verdieping afhuren, waar je met je familie of vrienden kunt overnachten. Je hebt dan je eigen ingang en eigen woonkeuken. Ons hotel is de plek om Deventer te ervaren. De geschiedenis, de wijze waarop onze city-lofts vormgegeven zijn en de ontmoeting met de stad en haar bewoners