Dedden en Keizer alias Spacecowboys

Als kunstenaarsduo Albert Dedden en Paul Keizer, zijn we ook wel bekend onder de naam SpaceCowboys, beeldhouwers dat is wat we zijn.

Veel van onze werken zijn gemaakt voor een specifieke plek in de openbare ruimte, zoals een verkeersrotonde, de entree van een zwembad of een rustpunt in de binnenstad. In een heldere beeldtaal met strakke belijning creëeren wij eigentijdse, mythologische figuren die veelal verwijzen naar de historie van een plek, of naar de functie van een gebouw of locatie. Emotie en beleving zijn voor ons belangrijke waarden in het werk. Sommige werken spelen vrij eenduidig in op een ‘feel good’ beleving van de kijker, terwijl andere werken juist een verontrusting veroorzaken omdat ze tegenstrijdige emoties oproepen.

Een serie kleinere sculpturen ‘Toys to die for’, waarin speelplezier en wapengebruik samenkomen is hier een mooi voorbeeld van. De organische vormen van onze onderwerpen worden vaak vereenvoudigd, soms tot op het cartooneske af. Dit maakt het werk aantrekkelijk en toegankelijk voor een breed publiek van alle leeftijden, zonder plat te worden. De materiaalkeuze en -behandeling verlenen de sculpturen veeleer een poëtisch karakter.