Ode aan de Gode ( 2 ) Lucy’s warme schoot …………..Martin Knaapen

Lucy’s meest waanzinnige aanbidder heeft ons weer verrast met een zelfhulpgedicht waaruit volgens het juryrapport van Lucy COOP  blijkt dat Martin Knaapen terecht de juiste dichter in de juiste tijd en ruimte is .Op de foto links blijkt niet alleen ziijn pen doeltreffend , maar zelfs met 1 oog schiet Martin raak .

Het rapport ,

Bravoure

De jury zei dat Lucy’s warme schoot een prijs heeft verdiend vanwege de ‘stilistische bravoure, filosofische diepgang en aforistische kracht gepaard gaande met een hecht getimmerde compositie.’

De jury sprak van ‘een donker gedicht over waan en illusie die tegelijk licht is, want gemaakt van lenige, sierlijke taal.’

erotiek

Het gedicht verhaalt over wijn en brood , wat zich moeilijk verhoud met Lucy’s warme schoot , maar toch weet Martin zich ook hier weer feilloos uit deze lastige poëtische fuik te manoeuvreren  . Martin Knaapen heeft naast eeuwige roem geen geld uitgekeerd gekregen .

 

Lucy’s warme schoot

welkom mijn stad,
mijn land, mijn water

ik neem u op
en voer u mee

langs waanidee
en anders denken

in mijn armen
sterk en vree

Naar groot’re hoogte
zult u stijgen

en diep’re dalen
zult u gaan

mijn vreemde kijk zal
u verbazen

en mijn rust uw
oren slaan

ik zal u troosten
en beschermen

en u voeden
wijn en brood

opdat u later
weltevreden

droomt van Lucy’s
warme schoot

Meer van Martin Knaapen

No Comments

Leave a Reply