Met Burgers Zoo op Safari ( 10 )

patinerenVervolg van de nieuwsbrief van Burgers Zoo over de voortgang van het kunstwerk voor de entree van het dierenpark .

Bij gieterij Kemner wordt de laatste hand gelegd aan de afzonderlijke delen van het beeld. Nu alles op kleur gebracht wordt met een mooi patina en op cruciale delen ook weer gericht en voorzichtig wordt weggepoetst, is het totaalplaatje compleet! Wonderlijk om te zien hoe iets dat als een papieren schets begon nu werkelijkheid is. Een bijzonder karakter dat tot leven is gekomen! Nog even in de was zetten en dan kan alles eindelijk naar huis, naar BurgersZoo!

Dat wordt nog een bijzonder transport, waar we onderweg waarschijnlijk nog veel bekijks mee zullen hebben, ook al is alles volop ingepakt. Voor het transport hebben we 2 vrachtwagens met laadkranen nodig en gelukkig zijn de viaducten op de snelweg hoog genoeg. Één van de wagenlaadkranen  takelt ook alle delen van het beeld op de plek, waar alles op de fundering verankert wordt. Het vereist van onze vrachtwagenchauffeur nog wel even wat manoeuvreerkunst, want het gebeurt niet vaak dat een vrachtwagen zo dicht langs de entree van BurgersZoo rijdt.

 

No Comments

Leave a Reply